mer nyttiga recept

med inga kolhydrater!

Spenatsoppa med ägg

hackad frysk spenat 400 g
smör 2 msk
vatten ca 2 dl
grönsaksbuljongtärning 2 st
hackad fryst gräslök 1 msk
matlagningsgrädde 7 eller 15% en hel.
salt&peppar
4 ägg

  1. Hårdkoka ägg. Spola dem i kallt vatten så att de kallnar. Skala och halvera äggen när de kallnat.

  2. ha i spenaten i en kastrull med ca 2 dl vatten så att den tinar upp
  3. tillsätt gräslöken, smör och buljongen.
    När det börjar koka upp har du i salt och valfria kryddor sen atladningsgrädde.
  4. Låt koka i ca 10 min
  5. Häll upp varm soppa och lägg i ägghalvor.

servera med detta goda bröd utan kolhydrater

3ägg
100g philadelphiaost
1tsk bakpulver
2msk Dinkelkli eller fiberhusk
1msk blandade frön ( tex pumpakärnor,sesam och linfrön)

1, sätt ugenen på 150grader. Dela på äggvitorna och gulorna. Vispa äggvitorna hårt med lite salt med en elvisp. Man ska kunna vända på bunken utan att de rinner ur.

2, Vispa gulorna tillsammans med osten, bakpulvret och dinkelkli/fiberhusk. Vänd försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Klicka ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

3, Toppa med frön och ställa in i ugnen i 25minuter. Bred på smör,ost och skinka.
Bröden ska ätas direkt eller förvaras i kylen.

Dessa är helt utan kolhydrater. Och denna smet är till 4st OOPSIS.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0